GTS-institutterne bringer ny teknologisk viden i spil i danske virksomheder

Læs mere

Danmarks teknologiske infrastruktur

3D-print af fødevarer

Teknologisk Institut tilbyder faciliteter til afprøvning af 3D teknologi til printning af fødevarer. Her kan virksomheder bl.a. arbejde med produkt- og konceptudvikling indenfor 3D fødevareprint.

3D print er på vej ind i fødevareindustrien, og med teknologien opstår der nye muligheder for fremstilling af innovative fødevarer. Teknologien giver bl.a. mulighed for, at man kan fremstille fødevarer i nye faconer og varianter.

Hvad kan teknologien bruges til?

Teknologien tilbyder nye muligheder for madlavning, både ved fremstilling af traditionelle fødevaretyper på en ny måde, samt ved udvikling af helt nye fødevarer og måltider.

Med det nuværende teknologiniveau er potentialet højest for fødevarer, hvor målet er at skabe nye og spændende anretninger.

I fremtiden forventes 3D print at spille en rolle ved at gøre personlig ernæring tilgængeligt for alle og dermed sikre, at vi alle får det næring, vi har behov for, og den mad vi har lyst til at spise.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe med?

  • Produkt- og konceptudvikling indenfor 3D fødevareprint
  • Rådgivning omkring teknologien, ingredienserne, fødevaretyperne samt fødevaresikkerheden
  • Hjælp til udvælgelse af og analyser af ingredienserne, eksempelvis ved reologiske målinger og teksturmålinger. Læs mere her.
  • Analyser af de printede produkter, eksempelvis struktur, farve, smag og holdbarhed
  • Fremstilling af printede fødevareprototyper på egne fødevareprintere, eksempelvis print af spiselige logoer eller andre signatur-emner

Læs mere her

Læs også om vores ydelser indenfor industriel 3D print her.



Læs mere



Services og ydelser tilknyttet faciliteten


Del med dine kolleger