GTS-institutterne bringer ny teknologisk viden i spil i danske virksomheder

Læs mere

Danmarks teknologiske infrastruktur

Udvikling af sundere kødprodukter

I vores pilot plant kan vi bidrage med udvikling af kødprodukter med mindre salt, mindre fedt og færre tilsætningsstoffer.

Samtidig ser vi på mulighederne i nye spændende måder at kombinere brugen af kød med f.eks. grøntsager, tang, korn og urter på og i at fremstille kødprodukter med ny skånsom teknologi.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe med?

  • Eksportautoriseret pilot plant hvor ideer til nye kødprodukter kan afprøves og optimeres
  • Optimeret brug af nye ingredienser i kødprodukter
  • Testproduktion i eksportautoriseret pilot plant
  • Reduktion af f.eks. fedt, salt og tilsætningsstoffer i kødprodukter uden at udbytter, kvalitet, sikkerhed og holdbarhed forringes
  • Fastlægge skånsomme processer, som giver god kvalitet og høj fødevaresikkerhed
  • Dokumentere nyt udstyrs anvendelighed til kødprodukter
  • Helhedsløsninger som ser på funktionelle egenskaber, kvalitet, sikkerhed og holdbarhed af kødprodukter
  • Faglig sparring på valg af ingredienser og processer til kødprodukter 
  • Optimering af udbytte og kvalitet via valg af ingredienser og processer til produktion af kødprodukter

Cases



Læs mere



Del med dine kolleger