GTS-institutterne bringer ny teknologisk viden i spil i danske virksomheder

Læs mere

Danmarks teknologiske infrastruktur

Sygdomsmodellering og Bioprinting

Bioneer har udviklet humane sygdomsmodeller igennem de seneste 10 år og er anerkendt både nationalt og internationalt for et højt fagligt niveau inden for dette område. De avancerede laboratoriefaciliteter kombinerer sygdomsforståelse på et meget højt niveau med de nyeste teknologiske platforme inden for cellebiologi, molekylærbiologi og avancerede histologi.  

Modellerne tilrettes en bestemt sygdom i laboratoriet ved at kombinere relevante humane celletyper med biologiske signalmolekyler og efterfølgende koble egnede biokemiske eller molekylærbiologiske analyser på modellerne. Dette gør det muligt for lægemiddeludviklende virksomheder at undersøge relevante sygdomsmekanismer og potentielt identificere nye ”targets” for lægemidler på et tidligt stadie i udviklingen af nye lægemidler.

Dette kræver højtspecialiserede laboratorier og analyseteknologier, som tilsammen skal kunne fungere som en sammenhængende højteknologisk infrastruktur der ved tværfaglige kompetencer er i stand til at levere en unik ydelse til danske virksomheder inden for lægemidler.   

Infrastrukturen omfatter bl.a.:

  • Celledyrkningsfaciliteter
  • Cellesorteringsfacilitet
  • 3D Bioprinting af forskellige levende celler
  • Avancerede histologiske analyseplatforme
  • Avancerede molekylærbiologiske teknologier
  • Knowhow om celle- og molekylærbiologi

Målgruppe: Biotek og farmaceutiske virksomheder inden for lægemiddeludvikling.Læs mereServices og ydelser tilknyttet faciliteten


Del med dine kolleger