GTS-institutterne bringer ny teknologisk viden i spil i danske virksomheder

Læs mere

Danmarks teknologiske infrastruktur

Nordic IoT Centre

FORCE Technology og Alexandra Instituttet er gået sammen om oprettelsen af et multidisciplinært nordisk IoT-center, der slog dørene op i 2017.

Faciliteten samler en række af de ydelser, som de to institutter yder på IoT-området. Således er der bl.a. udviklet et dashboard - et værktøj, der giver overblik, når en IoT-enhed eller IoT-system testes i en af de mere end 100 fysiske testfaciliteter, der er tilknyttet centret. 

Nordic IoT Centre er stærkt inden for cybersikkerhed og kan hjælpe med at validere sikkerheden for enheder på nettet i forhold til, hvor udsatte de er over for cyberangreb/hacking, og dette gælder både hardware og software.

Virksomhederne har adgang til testfaciliteter til udvikling af succesfulde IoT-løsninger, der kan klare sig på verdensplan. For virksomhederne betyder det, at de kan komme hurtigere på markedet med deres IoT-løsninger, når de her får adgang til alle nødvendige multidisciplinære ressourcer på ét sted.

Centeret råder desuden over en bred pallette af tekniske kompetencer inden for hardware og software, sensorsystemer og machine learning – såvel som faglig viden om produkttests og internationale godkendelser af IoT-løsninger. 

Ambitionen med Nordic IoT Centre er at skabe et samlet økosystem for udvikling af IoT bestående af udviklingshuse, EMS-producenter, softwareudviklingshuse samt danske og udenlandske universiteter og GTS-institutter.

Nordic IoT Centre råder over mange testfaciliteter rundt om i Danmark, Norge og Sverige. Her kan virksomhederne få testet deres IoT-produkter og -systemer og dermed sikre, at IoT-løsningerne lever op til de internationale lovkrav og standarder, som giver markedsadgang.Læs mereServices og ydelser tilknyttet faciliteten


Del med dine kolleger