GTS-institutterne bringer ny teknologisk viden i spil i danske virksomheder

Læs mere

Danmarks teknologiske infrastruktur

Dansk Sprogteknologi - NLP

Alexandra instituttet har et forskningsspor med fokus på Natural Language Processing (NLP) eller sprogteknologi på dansk.

NLP er et underfelt af kunstig intelligens, som beskæftiger sig med tekst og tale. Vi udvikler, anvender og overfører NLP til industrien og samfundet. Dette gør vi at rådgive virksomheder om, eller hjælpe, med at implementere NLP, igennem vores open-source software projekt DaNLP.

Vi tilbyder også kurser, workshops og work-along projekter, hvor vi opkvalificerer virksomheder i brugen af vores, men også andre NLP software pakker.

Alexandra instituttets specialister arbejder med mange afkroge af NLP, og har et tæt samarbejde med forskningspartnere fra flere danske universiteter, som gør os i stand til bringe forskningen ud til virksomhederne på en produktionsnær og hands-on facon.

Igennem DaNLP stiller vi mange NLP-redskaber og deres brede anvendelsesperspektiver til rådighed for virksomheder og private personer.

Hos Alexandra instituttet har vi opnået lovende resultater inden for f.eks. detektering af Hate-speech som blandt andet bruges til moderingen af online platforme. Vi arbejder også med automatisk stemme diktering, som blandt andet kan bruges til automatiske opsummering af telefon-samtaler, eller dokumentation af samtaler med medicinsk personale.

NLP er et felt inden for kunstig intelligens, der handler om at få computere til at forstå naturligt sprog. På mere mundret dansk kan man sige, at NLP gør det muligt, at computere kan forstå tekst og optagelser af tale samt foretage handlinger på baggrund af den forståelse.

Hvis NLP er nyt for dig, og du kunne tænke dig at vide mere, har vi lavet en introduktion, der dækker det grundlæggende.Læs mereServices og ydelser tilknyttet faciliteten


Del med dine kolleger