GTS-institutterne bringer ny teknologisk viden i spil i danske virksomheder

Læs mere

Danmarks teknologiske infrastruktur

Robotics lab - Kunstig intelligens

Teknologisk Institut kan give virksomheder et løft gennem den rette kombination af kunstig intelligens og robotteknologi.

Machine learning, reinforcement learning, deep learning. Teknologi med stort potentiale har mange navne, og i Teknologisk Instituts AI for Robotics Lab i Odense har vi erfaring med de mange undergrene af kunstig intelligens, og sætter dem i samspil med den nyeste kamera- og robotteknologi – uanset om robotten har arme, ben, hjul eller vinger.

Det gør vi, fordi kunstig intelligens er en vigtig, teknologisk katalysator for fremtidens robotter.

Hvor vi tidligere har set robotter, for eksempel logistikrobotter, der "blot" bevæger sig rundt blandt mennesker, vil vi fremadrettet i stigende grad opleve robotter i direkte interaktion med omgivelser og mennesker. Det kræver en kobling mellem robottens evne til at håndtere genstande og dens evne til at forstå og navigere i de fysiske og foranderlige omgivelser.

Kunstig intelligens baner således vejen frem for autonome robotter, som bliver bedre og bedre til at afkode, analysere og tage selvstændige, sikre beslutninger.

Træder man ind i fabrikshallen, har kunstig intelligens også stadig uendeligt stort potentiale som værktøj til at forbedre produkter og processer i fremstillingsindustrien – hvad end det handler om at fange uregelmæssigheder, digitalisere kvalitetskontrollen eller justere produktionsparametre.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe med?

  • At træffe de rigtige teknologibeslutninger gennem uvildig rådgivning
  • At udvikle og implementere kunstig intelligens i robotter for eksempel til navigation, bevægelsesmønstre eller afkodning af omgivelser
  • At omsætte den rette produktionsdata til optimerede processer med kunstig intelligens
  • At reducere fejl og forbedre din virksomheds produktkvalitet gennem den rigtige kombination af avancerede sensorer, kameraer og kunstig intelligens


Læs mereServices og ydelser tilknyttet faciliteten


Del med dine kolleger