GTS-institutterne bringer ny teknologisk viden i spil i danske virksomheder

Læs mere

Danmarks teknologiske infrastruktur

Kransimulator

En nyudviklet (2019) kransimulator hjælper kranoperatører med at planlægge, teste og verificere off-shore løfteoperationer, og er et nyt værktøj til design og feasibility studier for nye løftekoncepter samt træning og uddannelse af kranførere.

Simuleringen rummer en lang række parametre for at gøre scenarierne så realistiske som muligt: Alle kranens bevægelige dele er med, herunder kranspillet, hydrauliske aktuatorer, taljer, wires og forskellige lastemner under indflydelse af vejr og vind.

Inkluderet er desuden kollisionsadvarsler og friktion mellem objekter, eksempelvis mellem dækket og den last, der skal løftes fra dækket.

Simulatoren betjenes i udgangspunktet fra en kranoperatørplads, indrettet med sæde til operatøren, instrumenter og seks store fladskærme.

Simulatoren er fuldt integreret med FORCE Technologys SimFlex4 skibssimulator, der bruges til uddannelse af maritimt personale, og kan således simulere flydende kranløft som det f.eks. påtænkes i forbindelse med flydende installation af jacket-baserede havvindmøllefundamenter.

Udvikling af kransimulatoren er medfinansieret af Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte.Læs mereServices og ydelser tilknyttet faciliteten


Del med dine kolleger