GTS-institutterne bringer ny teknologisk viden i spil i danske virksomheder

Læs mere

Danmarks teknologiske infrastruktur

Infrastruktur for lægemiddelstabilitet

Bioneer og partnere har udviklet og implementeret en lang række teknologier og procedurer, hvormed lægemiddelkandidatstoffer, herunder biologiske og lavmolekylære kan analyseres for deres stabilitet under forskellige forhold.

Infrastrukturen servicerer den del af CMC-processen (Chemistry, Manufacturing, and Controls), der drejer sig om at udvikle et kandidatstof, der er faldet positivt ud i dyreforsøg til et stof, der kan testes i mennesker og eventuelt blive til et egentligt lægemiddel, hvis forsøgene i faserne 1, 2 og 3 giver forventede resultater.

Mange lægemidler og skal være stabile i op til 2 år. Derfor skal aktivstofferne i de formuleringer, de skal indgives i – tabletter, kapsler eller væsker – testes grundigt i accelererede tests, der simulerer forskellige reelle forhold. 

Infrastrukturen består af en række instrumenter, der kan fremprovokere stress i molekyler samt klimaskabe kombineret med en række analyseredskaber. Infrastrukturen omfatter bl.a.:

  • Faciliteter til accelereret stresstest
  • Kapillarelektroforese
  • Partikeltællingsudstyr
  • FPLC- og HPLC-analyseudstyr
  • Specialinstrumenter til analyse af proteiners eller lavmolekylære stoffers denaturering

Målgruppe: Biotek og farmaceutiske virksomheder inden for lægemiddeludvikling, samt virksomheder inden for ingrediensudvikling.Læs mereServices og ydelser tilknyttet faciliteten


Del med dine kolleger